Ljubljana

22°C
Nekaj oblačnosti Humidity: 49%
NEDELJA
9°C / 24°C
PONEDELJEK
11°C / 21°C
TOREK
13°C / 19°C
SREDA
11°C / 20°C
ČETRTEK
10°C / 23°C
PETEK
10°C / 24°C
SOBOTA
12°C / 22°C

Rubljov in Augier-Aliassime v finalu ATP turnirja v Madridu

Rus Andrej Rubljov in Kanadčan Felix Auger-Aliassime sta finalista turnirja ATP Masters 1000 v Madridu. Kanadčan se je prebil v finale po tem, ko sta njegova tekmeca v polfinalu in četrtfinalu predala dvoboj zaradi poškodb, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Rubljov in Augier-Aliassime v finalu ATP turnirja v Madridu

Zadnja žrtev težav s poškodbo je bil češki teniški igralec Jirži Lehečka, ki je moral dvoboj predati zaradi bolečin v hrbtu. Čeh, ki je v torek izloči Rafaela Nadala, je tako omogočil Kanadčanu Augerju-Aliassimu prvi nastop v finalu turnirjev za ATP, kjer se bo srečal s sedmim nosilcem Andrejem Rubljovom.

22-letnem Augerju-Aliassimu se je sicer na tem turnirju kar trikrat zgodilo, da mu je tekmec predal dvoboj. Pred Lehecko sta mu namreč dvoboja zaradi poškodb predala že Jannik Sinner in Lehečkin rojak Jakub Menšik.

"To je noro. Ne vem, če se je komu že zgodilo kaj takšnega," je nenavadne pripetljaje na tem turnirju za DPA komentiral Auger-Aliassime. Dodal je še, da je le stežka verjel svojim očem, ko je videl, da ima tekmec spet težave s poškodbo.

"Zelo mi je žal za Jiržija. Tudi sam sem že imel številne težave s poškodbami, zato vem, kako hudo je to. Igraš dvoboj s tekmecem in upaš na napredovanje, nato pa te ustavi poškodba. Toda v tem trenutku mi ne preostane nič drugega kot zgolj to, da se dobro pripravim na nedeljski finale," je še dejal Auger-Aliassime.

Ob tem je zanimivo dejstvo, da je tudi Lehečka napredoval v polfinale po tem, ko je njegov tekmec Danil Medvedjev prav tako predal dvoboj zaradi poškodbe.

Drugi finalist Andrej Rubljov je v polfinalu s 6:4 in 6:3 premagal Američana Taylorja Fritza, s čimer je še nadgradil uspeh iz četrtfinala, ko je premagal Carlosa Alcaraza.

Finale bo na sporedu v nedeljo ob 18:30 uri.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0