Ljubljana

11°C
Jasno Humidity: 86%
PONEDELJEK
10°C / 24°C
TOREK
13°C / 20°C
SREDA
11°C / 20°C
ČETRTEK
9°C / 23°C
PETEK
9°C / 21°C
SOBOTA
12°C / 19°C
NEDELJA
9°C / 20°C

V polfinale rokometne lige prvakinj še Bietigheim in Esbjerg

Rokometašicam Metza in Györa sta se v polfinalu lige prvakinj pridružili še ekipi Bietigheima in Esbjerga. Nemke so v četrtfinalu izločile Odense s skupnim izidom 60:58, Danke pa s 55:49 Ferencvaros.

V polfinale rokometne lige prvakinj še Bietigheim in Esbjerg

Odense je doma lovil zaostanek štirih golov s prve tekme (26:30), toda Nemke so povratni obračun, ki se je končal z 32:30, odigrale dovolj dobro, da so ohranile dva zadetka naskoka. Danke so v prvem delu kar nekaj časa vodile z želenimi štirimi zadetki, a so jih gostje praktično ujele do polčasa. V drugem delu pa ekipi nista bili ločeni za več kot dva zadetka, tako da je Bietigheim prišel do vstopnice na zaključni turnir.

Andrea Hansen je za gostiteljice dosegla sedem golov, toliko sta jih v nemški ekipi zbrali tudi Kelly Dulfer in Xenia Smits.

V dvoboju Esbjerga in Ferencvarosa si je prvi že na prvi tekmi priigral gol prednosti (26:25), na povratni pa je hitro dokončno odločil potnika med štiri najboljše. Že v prvem polčasu je povedel za sedem golov, v drugem so se gostje sicer še približale na 24:22, vendar je danska zasedba pravočasno odgovorila in tekmo zanesljivo pripeljala do zanje srečnega konca.

Sanna Solberg-Isaksen je bila s šestimi goli najboljša pri zmagovalkah, pri poraženkah jih je Katrin Gitta Klujber zbrala osem.

V soboto je Metz izločil Bukarešto s skupnim izidom 56:47, Györ pa branilca naslova Kristiansand s 54:49.

Metz je levji delež posla opravil že na prvi četrtfinalni tekmi v Bukarešti, ko je zmagal s 27:24, povratno pa dobil s 26:23. Pri Bukarešti je Elizabeth Omoregie dosegla tri gole, Cristina Neagu pa šest, medtem ko je pri zmagovalkah Alina Grijseels dosegla sedem zadetkov.

Györ je prav tako velik del želenega opravil na prvi tekmi na Norveškem, kjer je zmagal s 30:23, tako mu poraz na povratnem obračunu s 24:26 ni škodil. Ana Gros je bila s šestimi goli najboljša strelka Györa, Jamina Roberts pa je bila z osmimi goli najuspešnejša pri Kristiansandu in na tekmi.

Zaključni turnir bo 1. in 2. junija v Budimpešti.

 

Stadion.si je spletni portal, namenjen promociji aktivnega načina življenja. Poleg informacij o aktivnem načinu življenja so vam na voljo tudi novice s področja športa, gospodarstva, turizma ter zdravja. 


UREDNIŠTVO:
urednistvo@adriainfo.si

OGLAŠEVANJE:
oglasi@adriainfo.si

Uredništvo:
urednistvo@adriainfo.si

 

Poiščite na strani

Vesti

Vse vesti
0